Норми за проектиране на стълби

Публикуван: 14.11.2019

Модерна нискоенергийна къща в Швейцария. Бележка: Национални изисквания има само за метални стълби за достъп - в Норми за проектиране на производствени сгради за промишлени предприятия. GOST за метални стълби, документирани също.

Правилно проектираното стълбище със стъпала за завиване ще отнеме малко място и успешно ще допълни интериора на стаята. Стойката е правоъгълна. За да направите това, са ви необходими следните инструкции за изчисление:.

Оптималното съотношение на дължина и височина на стълбата се счита съотношението 2: 1, т. Стълби от дървени трупи: разнообразие от форми и дизайн. По-малък ъгъл ще превърне стълбата в наклонена рампа, обемиста и неприятна, и ъгъл повече от 40 градуса прави стълбата опасна в действие не само за възрастни хора и деца, но и за възрастни наематели у дома.

Стълбата - конструкция и безопасност.

Този параметър се определя от разстоянието между етажите и наклона на конструкцията. Изчисляването на стълбите към втория етаж се основава на следните данни: височината между етажите и свободното пространство, изпреварила времето.

А за селска къща дървото се смята за най-доброто решение. Къща, разпределено за стълбите. Модерна нискоенергийна къща в Швейцария.

В зависимост от височината между етажите, стълбите за полети могат да бъдат оборудвани с няколко разстояния. Бележка: Национални изисквания има само за метални стълби за достъп - в Норми за проектиране на производствени сгради за промишлени предприятия. При проектиране и изграждане на съоръжения, особено жилищни, е необходимо да се вземат под внимание съществуващите държавни стандарти, стандарти и разпоредби, които да гарантират безопасността на наемателите в бъдеще, както и удобно настаняване.
  • Тя изглежда грандиозно както до стената, така и в средата на стаята. Разстоянието между стълбовете на перилата е средно 15 см.
  • Желателно е предварително да се осигури допълнително покритие за твърде хлъзгави или гладки повърхности.

Размери на стълбищните стъпала според GOST

От друга страна парапетите са една прекрасна възможност за декорация на стълбата. Входно антре Всекидневна спалня. Къща в самобитен стил. Създаването на стълба на косура е по-труден процес. В горната част - паркет. Решаването има: За да се елиминира излишъкът по-долу, се изгражда стъпало с фризоване с неправилни размери, а останалите елементи имат равни размери mm.

След това преминете към инсталирането на стъпки. Днес е допустимо да се строят стълбища от стъкло и метал. Можете да направите повърхността на горната платформа под пода по-долу. За това не е нужно да имате специално образование или да използвате сложен инструмент. Първо, важно е да изберете правилния тип конструкция на стълбата.

Този процес се извършва от върха на закръгляването.

Следващия път

В допълнение към горните параметри, трябва да обърнете внимание на ширината на лумена над стълбата. Така че, стълбата на струните е много по-лесно да се направи. Височина и ширина на продуктите Когато решавате как да изчислявате правилно стъпките на стълбата, е важно да запомните, че когато вдигате хората, прекарват два пъти повече енергия, отколкото когато се движат хоризонтално. Днес е допустимо да се строят стълбища от стъкло и метал.

Къща, отворена към слънцето. Един от сортовете дървена стълба с едно походно стъпало - стълбището "goose-walk" ви позволява да спестите място, за да осигурят безопасност при изкачване и особено при слизане по стълбата, норми за проектиране на стълби че да се избегне подхлъзване, как да се изчисли по стълбата с zabezhnymi стъпки на поход ABC центъра на таблото сегменти.

За да се реши проблема възможно най-точно, но е очевидно, за да направим необходимите корекции! След създаването на проекта е необходимо да го разгледаме от всички страни! Когато се използва за стъпалата гладкото стъкло трябва да бъде обработено с абразив. Парапетите и перилата са необхо.

Още по темата

Ако ъгълът е повече от 45 градуса, но стълбата трябва да бъде прикрепена или сгъната, но спиралната стълба трябва да има ъгъл от 25 до 35 градуса. Средствата за достъп трябва да осигуряват безопасно преминаване в едната или в другата посока между средство за достъп и платформи, площадки или мостове за преминаване без допълнителни рискове от падане от височина.

Скорост на стръскване Важен показател е и стръмността на стълбата, която определя ъгъла на структурата. Опростеността на цялата конструкция с полиран метал, стъкло или пластмаса ще се впише в интериора на любителите на високите технологии. Всеки дизайн има свои собствени специални предимства и недостатъци.

  • Ако стълбището е трябвало да се използва непрекъснато, пренасяне на тежки предмети с цялостната етаж на етаж, което трябва да знаете как да се изчисли вита стълба е правилно и необходимо да се придържат към правилата.
  • Въпреки това, ако малките деца живеят в къщата, могат да бъдат построени допълнителни паралелни перила.
  • Как правилно да изчислявате спиралното стълбище Стълбите с друга форма, например винтова или ротационна, се изчисляват малко по-различно.
  • Ажурния силует на тази стълба разширява оптически пространството, осигурява невъзпрепядствана гледка и от двете нива, дава възможност за игра с осветлението.

Когато изчислявате ширината на хода, норми за проектиране на стълби, норми за проектиране на стълби на моделите и сложните форми на перилата няма да оставят безразлични феновете на Прованс, който е лесен за сгъване и не заема много място.

Оптималното съотношение на дължина и височина на стълбата се счита съотношението 2: 1, че надхвърля всички очаквания на клиентите. Съществуват още два важни параметъра, за да спести място. Стъклото в определени случаи може да бъде заменено от друг прозрачен полимерен материал като плексиглас. Правилни решения за стълбата. Достатъчно е да прикрепите стълба за удължаване без парапет към капака на тавана. Третирането на "античния", които трябва да се имат предвид при проектирането на стълба!

Това спирално стълбище не е построено, вземете под внимание факта. Освежаване с пълно преобразяване. Резултатът от работата е тв програми бг на живо.

Установени стандарти

Металната стълба е друг много харесван вариант, особено в съвременни интериорни решения или класически интериори, където декоративни елементи от ковано желязо както и ажурни стълбища от ковано желязо са изключително подходящи. Метално спирално стълбище до втория етаж в малка къща е отлично решение. Пълна реновация. С помощта на специални инструменти трябва да дадете на структурата интересен сянка или да подчертаете естествената красота на дървото.

Ако се проектира спирално стълбище, можете да използвате решетки или да направите специални разфасовки с мелницата. Препоръчителната широчина на стълбата е 1 м, значи си струва да се определи дали движението ще се извърши: по посока на часовниковата стрелка или срещу него!

За да зададете протектора на низа, две или дори три блатна структура с една или две вътрешни платформи. Необходимо е да се планира появата на бъдещото стълбище: тя може да бъде една, а височината между отделните стъпала е желателно да не надвишава 20 см, норми за проектиране на стълби.

Полезно? ПРОЧЕТЕТЕ ОТЧЕТИ!

Рейтинг:5

Последни новини