Учебна програма 9 клас биология

Публикуван: 26.03.2020

Учебното съдържание е поднесено синтезирано и в съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и с учебната програма по физика и астрономия за девети клас и е разделено на четири части: I. Предмет: Химия и опазване на околната среда. Предмет: Технологии и предприемачество.

Даналев, М. Кавданска, Н. Учебникът отговаря на новата учебна програма по география и икономика за 9. Упражненията по темата са подредени по сложност и обозначени според вида им:. JavaScript seems to be disabled in your browser. Учебното съдържание е разпределено в уроци за:. You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.

Учебният материал е разпределен в пет раздела:. Булвест. Съобразен е с техните възрастови характеристики и осигурява възможност за провеждане на динамичен учебен процес. Учебното съдържание е поднесено синтезирано и в съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и с учебната програма по физика и астрономия за магистрала струма лот 31 срок клас и е разделено на четири части:.

Изданието е създадено така, че да се ползва в комплект с учебника на български език. Предложените визуални тестове за оценка и самооценка могат да послужат на учебна програма 9 клас биология и учениците в темите за обобщение и преговор.

Учебникът е съобразен по структура и съдържание с изискванията на учебната програма по изобразително изкуство за 9.
  • Учебното съдържание е поднесено синтезирано и в съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и с учебната програма по физика и астрономия за девети клас и е разделено на четири части:. Биология и здравно образование за 9.
  • Избери Учебници и учебни тетрадки Граматика и лексика Учебни помагала Речници Научна литература Книжки за четене Познавателни книжки В помощ на учителя Странознание Подготовка за сертификатни изпити Бизнес и професионално Самоучители Избери Английски език Човекът и обществото История и цивилизации География и икономика Български език и литература Математика Човекът и природата Информационни технологии Околен свят Изобразително изкуство Музика Технологии и предприемачество Химия и опазване на околната среда Философия Физика и астрономия Биология и здравно образование Компютърно моделиране Етика и право Свят и личност Руски език Домашен бит и техника Информатика Испански език Френски език Италиански език Немски език Икономика Избери горен курс среден курс Избери 8. Учебникът е напълно съобразен с учебната програма по физика и астрономия за девети клас за профилирано и професионално образование с интензивно изучаване на чужд език.

Годишни разпределения за час на класа

Желев, В. Електричен ток IV. Електронни учебници. Музика за 9. Учебният материал е разпределен в пет раздела:. Тонева, Н.

JavaScript seems to be disabled in your browser? Файлове за сваляне:. Предмет: Философия, учебна програма 9 клас биология. Предмет: Български език и литература. Една нишка преминава през поставените задачи и въпроси - тази за подобряване на чувствителността и разбирането към проблемите на хората, В, като деца и възрастни с увреждане и др. Учебният предмет биология и здравно образование в 9. Желев.

Разработени са уроци за:.

Нови учебни програми и изисквания за резултатите от обучението по БЗО

Изданието е структурирано в две части. Приложеният в края на изданието речник улеснява усвояването на специфичните биологични понятия на английски език. Богатият илюстративен материал — изображения, схеми, таблици, подпомага създаването и поддържането на интерес у учениците, както и стимулирането на познавателната им активност.

Учебникът е създаден с идеята да бъде не само учебно пособие, а и красив пътеводител в света на изкуството. Тодорова, О. Учебното съдържание в учебника е в пълно и точно съответствие с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и с учебната програма по физика и астрономия за девети клас. Приложеният в края на изданието речник улеснява усвояването на специфичните биологични понятия на английски език.

В уроците за начален и годишен преговор са извършени необходимите промени с оглед максимално ефективно отразяване на изискванията на учебна програма 9 клас биология учебна програма.

Учебното съдържание е разпределено в уроци за: нови знания — 55; преговор и обобщение — 5; практически дейности — 16; дискусии, дебати, семинари — 5; контрол и оценка — 7. Учебният материал е разпределен в пет раздела: Начален преговор Текст и стил Лексикални особености на думата. Предмет: Технологии и предприемачество. Учебният материал е разпределен в три раздела: Население и политическа карта Световно стопанство Регионална география Уроците за нови знания са разработени чрез: ключов за темата въпрос; оптимално систематизирана научна учебна информация, поднесена по подходящ за възрастта начин; рубриката Ключови думи; рубриката Основни изводи синтезирано представя основното знание по темата; рубриките Добре е да знаем и Още нещо за… предлагат допълнителна информация, свързана с изучаваното в темата; рубриките Можете да се справите сами и Помислете и отговорете представят по интересен начин възможностите за контрол и проверка на овладяното учебно съдържание; богат снимков материал.

  • Предмет: Философия.
  • Информационни технологии за 9.
  • Математика за 9.
  • Създадена е възможност за индивидуален подход към различните дейности в урока в зависимост от нивото на учениците.

История и цивилизации за 9. Трайков, Д. Предмет: Изобразително изкуство. Войкова, 1 урокначален преговор. Изпрати запитване за продукт.

Технологии и предприемачество за 9. Механично движение В учебника са разработени 16 урока за нови зна.

Методическият апарат, чрез който е разработено учебното съдържание, включва задачи за наблюдение, за описание и за практически дейности с класическите и новите средства за информация и комуникация. Търсене по категории. В уроците за упражнения са включени различен тип задачи, илюстративен и графичен материал, стъпки за изпълнение на различни дейности.

Тонева, Н. Други интересни предложения:. Музика за 9.

Полезно? ПРОЧЕТЕТЕ ОТЧЕТИ!

Рейтинг:10

Последни новини